محمد مخبر صبح امروز (دوشنبه) از مرکز توسعه بیوتکنولوژی و شرکتهای مقیم در آن بازدید کرد و با دستاوردهای نوین این حوزه از نزدیک آشنا شد. وی پس از بازدید از نمایشگاه دستاوردهای نوین زیست فناوری و پلاسما و گفتگوی چهره به چهره با شرکت کنندگان، در جمع پژوهشگران و جوانان نخبه این عرصه گفت: امروز برای من یک روز بیادماندنی است چرا که در میان جوانانی هستم که هر کار نشدنی را می توانند با نبوغ، خلاقیت و علاقه به کشورشان انجام دهند. عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به سوابق و مسئولیت های خود در مقاطع مختلف، تاکید کرد: همواره در سخت ترین شرایط و در مواجهه با مشکلات آنچه به من و تمام دولتمردان دلگرمی می دهد، این است که این مرز و بوم جوانانی دارد که با هر سلیقه و نگاهی بر محور ایران دوستی و ارزش های ایمانی از پس هر مشکل و مسئله ای بر می آیند و نخبگان ستارههای درخشانی برای تارک ملت عزیزمان برای حل مسائل کشور هستند.
وی تاکید کرد: در مواجهه با مسائل و مشکلات کشور، حرف های مایوس کننده، نه با واقعیات نسبتی دارد و نه در منطق حکمرانی قابل قبول است. مخبر در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به ظرفیت های خدادادی ایران اظهار داشت: این سرزمین کشور مزیت هاست و در میان انبوه داشته ها و یافته های مان به لحاظ نیروی انسانی و ظرفیتهای خدادادی سرآمد هستیم و به حمدالله جایی برای ناامیدی باقی نمی ماند.مشاور و دستیار رهبر انقلاب عضویت در پیمان های بین المللی مانند بریکس و شانگهای را برای کشور فرصتی بسیار خوب توصیف کرد و با اشاره به بازار بزرگ و پرحجم صادرات محصولات دانش بنیان حوزه زیست فناوری گفت: در این زمینه پیشرفت ها چشمگیر بوده اما هنوز سهم مان از بازار چند صد میلیارد دلاری این حوزه کافی نیست و باید با همتی همگانی چه در بخش دولتی و چه در بخش خصوصی صادرات این محصولات را به جد پیگیری کنیم.
تعداد شرکت های ایرانی در حوزه زیست فناوری در 10 سال گذشته دو برابر شده اما کافی نیست.مخبر در این مراسم که بیش از یک ساعت به استماع دستاوردهای شرکتهای خصوصی و جوان نشسته بود، خاطر نشان کرد: کشور باید عزم خود را برای کمک به این حوزه جزم تر از پیش کند و یقینا این مسیر با همت بخش خصوصی هموار خواهد شد. تصدی گری دردی را درمان نخواهد کرد و دولت نیز در این بخش به دنبال حمایت گری است تا شرایط برای توسعه زیر ساخت ها و پژوهشگران جوان فراهم شود.مشاور و دستیار رهبر انقلاب در بخش دیگری از سخنانش خاطر نشان کرد: اکنون شاهد تحول در ابزارهای حکمرانی هستیم و نمونه آن هم سکو (پلتفرم) ها هستند.
مخبر در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به وضعیت سیاسی و امنیتی در منطقه و جهان امروز گفت: امروز هم سن و سالان شما در لباس نظامی دستاوردهای مهم موشکی و پهپادی را ایجاد می کنند و آنجا هم مثل حوزه زیست فناوری، اقتدار ملی در پس دانش افزایی، تولید علم و اقدامات دانش بنیان بوجود می آید.گفتنی است مسئولان پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری ایران در بازدید مشاور و دستیار رهبر انقلاب از این مجموعه اعلام کردند: ارزش قطعی بازار بایوتک (زیست فناوری های پزشکی و دارویی) در دنیا اکنون 450 میلیارد دلار است که تا سال 2027 دو برابر خواهد شد و به 950 میلیارد دلار میرسد. ایران پس از ژاپن رتبه دوم آسیا را در حوزه تولید داروهای بایوتک دارد و حتی از کره جنوبی نیز بالاتر است.همچنین تصریح شد: ایران از نظر تولید علم در حوزه زیستفناوری در جایگاه 13 دنیا قرار دارد و تصمیم و اراده دست اندرکاران این حوزه بر این است ضمن کاهش واردات پلاسما که در سال 150 میلیون دلار ارزبری دارد در آینده پیش رو یکی از صادرکنندگان اصلی این محصول زیستی گران بها شویم.
منبع: فارس