سنای آمریکا ابقای سفارتخانه در قدس اشغالی را تصویب کرد
سناتورهای آمریکایی ذیل متمم طرح بودجه مقابله با همهگیری کرونا، باقی ماندن سفارتخانه این کشور در قدس اشغالی را تصویب کردند.
مجاس سنای آمریکا دیروز (جمعه) طرحی را تصویب کرد که ذیل آن، سفارت این کشور در فلسطین اشغالی، در قدس اشغالی باقی میماند.
به نوشته روزنامه «جروزالمپست»، سناتورهای آمریکایی با 97 رأی موافق و 3 رأی مخالف، متمم طرح بودجه مقابله با همهگیری «کووید19» را تصویب کرد که در آن بندی درباره باقی ماندن سفارت آمریکا در قدس اشغالی آمده است.
این متمم که توسط «جیم آینهوف» سناتور جمهوریخواه و عضو ارشد کمیته خدمات مسلح سنا و «بیل هاگرتی» دیگر سناتور همحزبی وی پیشنهاد شده بود، به دنبال دائمی کردن مقر سفارتخانه آمریکا در قدس اشغالی است.
آینهوف در توئیتی در این باره نوشت: «این متمم، سفارت آمریکا در اورشلیم (قدس اشغالی) را دائمی میکند و بهطور مؤثر مانع تقلیل [جایگاه دیپلماتیک] یا جابجایی آن میشود. این پیام مهمی است که ما اورشلیم (قدس اشغالی) را به عنوان پایتخت اسرائیل به رسمیت میشناسیم».
بر اساس این گزارش، وی در جلسه سنا برای رأیگیری درباره این طرح نیز مدعی شد: «این متمم نباید برای کسی جای تعجب داشته باشد. موضع ما در آمریکا برای 25 سال همین بوده است. اورشلیم (قدس اشغالی) پایتخت اسرائیل است و ما باید در اورشلیم (قدس اشغالی) سفارتخانه داشته باشیم».
آمریکا در حالی مدعی حمایت از راه حل دو دولت میشود که «آنتونی بلینکن» وزیر خارجه آمریکا اخیرا طی نشستی در سنا گفت که دولت بایدن همچنان سفارت آمریکا را در شهر بیتالمقدس حفظ خواهد کرد.
وی گفته بود که دولت بایدن قصد انتقال سفارت آمریکا از قدس به تلآویو را ندارد و تأیید کرد که ایالات متحده قدس را بعنوان پایتخت رژیم صهیونیستی به رسمیت میشناسد.
آمریکا مراسم انتقال سفارت خود از تلآویو به قدس اشغالی را روز 14 می سال 2018 برگزار کرد. در این روز دستکم 60 فلسطینی توسط نیروهای رژیم صهیونیستی به شهادت رسیدند.
«دونالد ترامپ»، رئیس جمهور سابق آمریکا قبلتر از آن ( روز ششم دسامبر 2017 ) اعلام کرده بود که دولتش قدس را به عنوان «پایتخت اسرائیل» به رسمیت میشناسد. او همچنین اعلام کرد واشنگتن سفارتش را به قدس منتقل خواهد کرد.
این اقدام ترامپ که به مفهوم نادیده گرفتن حق فلسطینیان برای برپایی پایتخت دولت آینده خود در قدس و حاکمیت بر شرق آن بوده است، خشم مسلمانان جهان را برانگیخت.
رژیم صهیونیستی پس از اشغال قدس شرقی در سال 1967، در سال 1980 به صورت یکجانبه قدس شرقی و غربی را پایتخت خود اعلام کرد. شورای امنیت سازمان ملل در همین سال در قالب قطعنامه شماره 478 اقدام رژیم صهیونیستی را غیر قانونی اعلام کرد.
منبع: فارس