صفحه اصلی
جستجو پیشرفته
لطفا منتظر بمانید...
سازمانها و نهادها
گروه های خبری
تولید، اکران و پخش
آرشیو اخبار

استقرار تسلیحات هسته‌‌ای در مرز دو کره

آیا کره‌‌شمالی به دنبال استقرار تسلیحات هسته‌‌ای تاکتیکی در امتداد مرز پرتنش خود با کشور رقیب یعنی کره‌جنوبی است؟

مرزی که با منطقه مسکونی 26میلیون نفری در سئول، پایتخت کره‌‌جنوبی و اطراف آن فاصله کمی دارد. به گزارش آسوشیتدپرس در گزارشی درباره گمانه‌‌زنی‌‌ها درباره تدارکات جدید مرتبط با برنامه هسته‌‌ای کره‌‌شمالی نوشت: بسیاری از کارشناسانی که یک نشست نظامی سطح بالای کره‌‌شمالی در روزهای اخیر را زیر نظر گرفتند، چنین نظری دارند. این اقدام احتمالی برای استقرار تسلیحات هسته‌‌ای از سوی کره‌‌شمالی تنها دو ماه پس از تهدید تلویحی کیم جونگ‌اون، رهبر کره‌‌شمالی برای پیش‌‌دستی در استفاده از تسلیحات هسته‌‌ای، می‌‌تواند یک تحول عمده در بن‌‌بست چند دهه‌ای در شبه جزیره کره رقم بزند.


کره‌‌شمالی در حال حاضر هزاران سلاح متعارفش را به سمت کره‌جنوبی و نزدیک به 30 هزار نیروی آمریکایی مستقر در آن نشانه رفته است؛ اما انتقال موشک‌‌های هسته‌‌ای کوتاه‌‌بردش به مرز مذکور واضح‌‌ترین نشانه است از اینکه کیم جونگ‌اون به دنبال استفاده از سلاح‌‌های هسته‌‌ای خود هم برای تهدید کره‌‌جنوبی و هم برای اخذ امتیازات از مذاکره‌‌کنندگان هسته‌‌ای خارجی است. همزمان با تدارک آشکار کره‌‌شمالی برای اولین آزمایش هسته‌‌ای خود در پنج سال اخیر، شک و تردید عمیقی در میان ناظران نسبت به اینکه دیپلماسی بتواند این کشور را متقاعد به کنار گذاشتن سلاح‌‌های هسته‌‌ای خود کند، وجود دارد. منتقدان از سئول و واشنگتن می‌‌خواهند تا رویکرد جدیدی را برای مقابله با برنامه هسته‌‌ای کره‌‌شمالی که به سرعت در حال ارتقاست، تدوین کنند.

سلاح‌‌های هسته‌‌ای در مرز؟
کیم جونگ‌اون و دیگر مقامات ارشد کره‌‌شمالی طی یک نشست نظامی که روز پنج‌شنبه به پایان رسید، وظایف عملیاتی و برنامه‌های عملیاتی اصلاح‌شده را برای واحدهای نظامی نزدیک مرز با کره‌جنوبی تایید کردند. رسانه‌های دولتی کره‌‌شمالی به‌طور مستقیم به سلاح هسته‌‌ای اشاره نکردند. اما کارشناسان خارجی بر این باورند که لحن و ادبیات مبهم کره‌‌شمالی نشانه‌‌ای از قصد این کشور برای استقرار سیستم‌‌های تسلیحات هسته‌‌ای تاکتیکی است. آنها ارزیابی خود را تا حدی بر اساس اظهارات علنی اخیر مقامات کره‌‌شمالی درباره چنین برنامه‌هایی و مجموعه آزمایش‌‌های متعدد موشک‌‌های کوتاه‌‌برد با قابلیت حمل سلاح هسته‌‌ای (موشک‌‌های طراحی‌‌شده برای حمله به تاسیسات استراتژیک از جمله پایگاه‌های نظامی آمریکا در کره جنوبی) ارائه کرده‌‌اند. یکی از اتفاقات مهم در آوریل رخ داد، زمانی که کره‌‌شمالی یک سلاح هدایت‌‌شونده جدید ارتقایافته را آزمایش کرد که به گفته آن، عملکرد کارآمد تسلیحات هسته‌‌ای تاکتیکی را بهبود می‌‌بخشد و قدرت آتش واحدهای توپخانه خط مقدم را افزایش می‌‌دهد. در اواخر همان ماه، کیم جونگ اون گفت که در صورت وقوع تحریک می‌‌تواند از برنامه هسته‌‌ای خود با پیش‌‌دستی استفاده کند. کیم یول سو، یک کارشناس متعلق به موسسه امور نظامی کره‌جنوبی گفت: «کره‌‌شمالی اکنون شانس بسیار بیشتری برای استفاده از سلاح‌‌های هسته‌‌ای تاکتیکی خود در میدان نبرد در صورت وقوع جنگ در شبه جزیره کره دارد.» بر اساس این گزارش، تسلیحاتی که احتمالا از سوی کره‌‌شمالی در مرز مستقر خواهند شد، شامل برخی از موشک‌‌های تحرک‌‌پذیرتر، برخوردار از سوخت جامد و کوتاه‌برد هستند که از سوی کره‌‌شمالی از زمان فروپاشی دیپلماسی هسته‌‌ای با آمریکا در سال2019، مورد آزمایش قرار گرفته‌‌اند. کره‌‌شمالی این موشک‌‌ها را – که به گفته کارشناسان خارجی به‌طور بالقوه قادر به فرار از سیستم دفاع موشکی کره‌‌جنوبی و آمریکا هستند - تسلیحات تاکتیکی خوانده است؛ به این معنی که قصد دارد آنها را با کلاهک‌‌های هسته‌‌ای با قدرت انفجاری کم تسلیح کند. کیم تایوو، رئیس سابق موسسه اتحاد ملی کره در سئول گفت که کره‌‌شمالی احتمالا قبلا فناوری تسلیح موشک‌‌های خود را به کلاهک‌‌های هسته‌‌ای به‌دست آورده است. بنابراین استقرار سلاح‌‌های هسته‌‌ای تاکتیکی آن ممکن است در هر زمانی اتفاق بیفتد. با این حال، برخی کارشناسان گفتند کره‌‌شمالی ممکن است موشک‌‌های مجهز به سلاح هسته‌‌ای را به‌دلیل مشکلات احتمالی مربوط به نگهداری آنها مستقر نکند.

واکنش کره‌‌جنوبی
اصرار آشکار کره‌شمالی برای استقرار تسلیحات هسته‌‌ای تاکتیکی ممکن است بخشی از قول اخیر کیم جونگ اون برای اتخاذ رویکرد «زور در برابر زور»‌‌ برای مقابله با آمریکا در ضمن تداوم بن‌‌بست در دیپلماسی هسته‌‌ای باشد. این امر همچنین در حالی اتفاق می‌‌افتد که واشنگتن و سئول برای تقویت قابلیت‌‌های دفاعی ترکیبی خود برای مقابله با تهدیدات هسته‌‌ای کره شمالی تلاش می‌‌کنند. دولت محافظه‌‌کار جدید کره‌‌جنوبی که ماه گذشته میلادی روی کار آمد، گفته است که توانایی‌‌های تسلیحات متعارف خود را گسترش داده و مواضع دفاعی خود را در همکاری با آمریکا تقویت خواهد کرد. درحالی‌که کره‌‌ای‌‌ها از پایان جنگ 1950-1953 کره از درگیری‌‌های بزرگ اجتناب کرده‌‌اند، درگیری‌‌ها و حملات مرگباری در سال‌های اخیر در ارتباط با این حوزه رخ داد که ده‌ها کشته بر جای گذاشتند. کره‌‌شمالی دارای سابقه تشدید تهدیدات و تحریکات در زمانی است که یک دولت جدید در کره‌‌جنوبی یا آمریکا آغاز به کار کرده تا به این ترتیب یک محیط بالقوه مساعد برای خودش برای مذاکرات آینده ایجاد کند. این کشور اغلب پس از آن شدت لفاظی‌‌های خود را کاهش داده و تلاش‌‌ها برای جلب‌‌نظر را آغاز کرده است. این‌بار ممکن است چنین چیزی اتفاق بیفتد. اما استقرار تسلیحات هسته‌‌ای در خط مقدم، نحوه واکنش کره‌‌جنوبی به هرگونه تحریک آتی کره‌‌شمالی را پیچیده می‌‌کند. یون سوک یول، رئیس‌‌جمهوری جدید کره‌جنوبی، در خلال نشست ماه گذشته‌‌اش با جو بایدن، رئیس‌‌جمهوری آمریکا تعهد واشنگتن را در قبال استقرار منطقه‌‌ای تجهیزات استراتژیک آمریکا مانند بمب‌‌افکن‌‌های دوربرد و ناوهای هواپیمابر در پاسخ به تحریکات کره‌‌شمالی کسب کرد. این متحدان همچنین ممکن است دست به بزرگ‌ترین مانور نظامی ترکیبی سال‌های اخیر خود در ماه اوت بزنند. اما یون گفته است که رویکرد توسعه تسلیحات هسته‌‌ای را دنبال نکرده یا از آمریکا نخواهد خواست که سلاح‌‌های هسته‌‌ای را در کره‌جنوبی به عنوان عامل بازدارنده در برابر حمله احتمالی کر‌ه‌شمالی مستقر کند. ارتش کره‌‌جنوبی اعلام داشته از نزدیک فعالیت‌‌های کره‌‌شمالی را درباره هرگونه اقدام احتمالی برای استقرار تسلیحات هسته‌‌ای تاکتیکی زیر نظر دارد؛ اما جزئیات بیشتری ارائه نکرد. برخی کارشناسان می‌‌گویند گسترش تسلیحات هسته‌‌ای تاکتیکی از سوی کره‌‌شمالی و اقدام این کشور در پیگیری موشک‌‌های دوربرد که قادر به رسیدن به خاک اصلی آمریکا هستند، اعتبار به اصطلاح «چتر هسته‌‌ای» آمریکا را کاهش داده است؛ هر چند که دولت بایدن بارها بر تعهد آمریکا به دفاع از کره‌‌جنوبی با به کارگیری طیف کامل قابلیت‌‌های نظامی تاکید کرده است.

 

منبع: دنیای اقتصاد

شناسنامه


کدخبر: ۲۵۸۸۵۶
تاریخ: ۱۴۰۱/۴/۶     ساعت: ۴ : ۴۱
امتیاز به این خبر:
  • 0
سرویس: بین الملل       زیرسرویس: بین الملل
انتشار:
ÇÑÓÇá äÙÑÇÊ


äÇã :*
Çíãíá :
äÙÑ :*
ÇÑÓÇá
äÙÑÇÊ


استفاده از مطالب سایت با ذکر منبع بلامانع است.
  • ۱۴۰۳ سه شنبه ۱۳ آذر
  • ١ جمادي الثانيه ١٤٤٦
  • Dec 03 2024