صفحه اصلی
جستجو پیشرفته
لطفا منتظر بمانید...
سازمانها و نهادها
گروه های خبری
تولید، اکران و پخش
آرشیو اخبار

۱۰ فیلم جذاب تاریخ سینما در مورد مهاجرت و پناهندگی

جای تعجب ندارد که فیملسازان بسیاری مسئله مهاجرت را منبع غنی و مناسبی برای روایت یک داستان تصویری دانسته و از آن استفاده کرده اند. برای بررسی این موضوع می خواهیم شما را با ۱۰ مورد از بهترین و جذاب ترین فیلم های سینمایی تاریخ سینما در مورد مهاجرت آشنا کنیم.

هیچکدام از فیلم های این فهرست صرفاً در مورد مهاجرت نیستند اما از این موضوع برای روایت داستان های غم انگیز، جذاب و دراماتیک استفاده کرده اند. دیدگاه ها نسبت به این فیلم ها می تواند متفاوت باشد اما هر کدام از آن ها از مهاجرت به اشکالی جالب برای سرگرم کردن بینندگان، انتقال یک پیام یا روایت یک داستان زیبا استفاده کرده اند.
 
10- A Better Life (2011)

در این فیلم، یک مهاجر به شکل غیرقانونی تلاش می کند تا با پسرش زندگی کرده و ارتباط با او را بهبود بخشد. فیلم A Better Life به دراماتیزه سازی رویکرد تصمیم سازان و سیاستمداران نسبت به مهاجرت را به نقد می کشد و نشان می دهد که والدین به خاطر فرزندانشان دست به هر کاری زده و از هیچ خطر کردنی رویگردان نیستند.

9- In America (2002)

این فیلم که تا حدودی بر اساس زندگی جیم شریدان کارگردان فیلم ساخته شده، در مورد آمدن مهاجران ایرلندی به نیویورک است که باعث می شود مهاجرانی غیرقانونی انگاشته شوند. این فیلم نشان می دهد که مهاجران اروپایی نیز با بسیاری از چالش های دیگر مهاجران از دیگر نقاط جهان روبرو می شوند. In America یکی از معدود فیلم هایی است که مهاجرت به آمریکا را از دریچه نگاه یک کودک روایت می کند.

8- The Big Sick (2017)

به نویسندگی کمیل نانجیانی و امیلی وی گوردون، و بر اساس زندگی عاشقانه واقعی این دو، فیلم The Big Sick داستان یک استند آپ کمدین را روایت می کند که در پاکستان به دنیا آمده و بعد از آنکه عاشق یک زن آمریکایی می شود، ارتباط خود با خانواده اش را در معرض خطر می بیند. این فیلم به موضوعی می پردازد که مهم ترین تصمیم یک فرد در زندگی مربوط می شود، کسی که می خواهید با او ازدواج کنید. در مورد مهاجران نیز این تصمیم گاهی ممکن است با خطر از دست دادن والدین همراه باشد، در صورتی که این ازدواج خارج از مذهب، دین یا فرهنگ آن ها باشد، اتفاقی که ممکن است در مورد شهروندان بومی یک کشور نیز اتفاق بیفتند.

7- Avalon (1990)

داستان این خانواده مهاجر یهودی در اوایل قرن بیستم آغاز شده و مشکلات این خانواده برای موفقیت در فرهنگ آمریکا را به تصویر می کشد که تصویری متفاوت از خانواده را نشان می دهد. سال ها پیش از آنکه الیجا وود در The Lord of the Rings بازی کند، وی در نقش یک پسربچه در فیلم Avalon نقش آفرینی کرد که به روایت پدربزرگ مهاجرش از رسیدن به بالتیمور در چهارم ماه جولای گوش می دهد. این فیلم به شکلی زیبا تنش بین نسل قدیم و جدید را دراماتیزه می کند اما به نحوی که کمتر آمریکایی امروزی به یاد دارد.

6- Namesake (2006)

در این فیلم که بر اساس رمانی نوشته جومپا لاهیری ساخته شده، یک زوج جوان هندی در آمریکا برای خود زندگی ساخته و خانواده ای تشکیل می دهند. تنش بین والدین و فرزندانی که در آمریکا متولد و بزرگ شده اند آینه ای است از اتفاقات دراماتیکی که هر روزه در جای جای ایالات متحده و دیگر نقاط جهان رخ می دهد.

5- Well-Founded Fear (2000)

این فیلم مستند از شاری رابرتسون و مایکل کامرینی، روایتگر فرآیند تصمیم گیری در مورد اعطای پناهندگی از زاویه دید افسران حکومتی و کسانی است که در تلاش برای کسب پناهندگی در ایالات متحده مورد مصاحبه قرار می گیرند. به گفته سازندگانش، ایده ساخت این فیلم مستند از افزایش مهاجرت و پناهندگی در اقصی نقاط جهان پس از سقوط دیوار برلین شکل گرفته است. این تنها باری است که فیلمسازان مستقل توانسته اند به طور کامل از فرآیند بررسی پرونده های پناهندگی فیلمبرداری کنند.

4- Gran Torino (2008)

در این فیلم، کلینت ایستوود نقش یک پیرمرد بدخلق و خشن را روایت می کند که نظاره گر تغییر زندگی و محیط اطرافش است. در این سناریو بی نقص، ایستوود به شکلی غیرمنتظره وارد زندگی همسایگان مهاجر خود می شود.

3- District 9 (2009)

در بطن خود، این فیلم در مورد توانایی افراد با کسانی است که متفاوت از ما هستند. بسیاری از دیالوگ ها و اتفاقات این فیلم از ماجراها و اتفاقات واقعی الهام گرفته شده اند. District 9 یکی از معدود فیلم های علمی تخیلی است که موجودات فرازمینی را شرور و مهاجم یا موجوداتی تنها به تصویر نمی کشد بلکه آن ها را گروه بزرگی پناهنده و مهاجر نشان می دهد.

2- Moscow on the Hudson (1984)

در این فیلم، رابین ویلیامز نقش یک موسیقیدان اهل شوروی را بازی می کند که در جریان جنگ سرد به ایالات متحده پناهنده شده و در این مسیر با مهاجران دیگری روبرو می شود که جاده رسیدن به رویای آمریکا را پر از دشواری و دست انداز می یابند. این فیلم به خاطر بازخوانی اعلام استقلال در آمریکا و سوگندهایی که در مراسمات اخذ شهروندی آمریکا اخذ می شود مورد تمجید قرار گرفته است. به سختی می توان فیلمی محافظه کارانه و میهن پرستانه تر از این فیلم یافت که می گوید آمریکا مکانی خاص است که در آنجا هر کسی، بدون توجه به محل تولدش، می تواند زندگی آزادانه ای داشته و با فرصت های فراوان و آغوش باز مردمش روبرو شود.


1- How Democracy Works Now (2010)

بدون شک، فیلم How Democracy Works Now (2010) بهترین مجموعه فیلم مستندی است که در مورد دولت ها ساخته شده است. این سری تشکیل شده از 12 فیلم ساخته شاری رابرتسون و مایکل کامرینی بر اساس 1500 ساعت ویدیو ضبط شده در طی 1878 روز به دردسرها و تلاش های مهاجران در داخل و خارج از کنگره آمریکا و درگیری های محلی در آیووا و آریزونا می پردازد. در واقع در این فیلم ها شاهد بحث های قانونگذاری در کنگره آمریکا در مورد مهاجرت و لابی گری های مخالفین و موافقین در این زمینه هستیم.

 

 

منبع: روزیاتو

شناسنامه


کدخبر: ۲۵۶۷۰۴
تاریخ: ۱۴۰۰/۷/۱۸     ساعت: ۹ : ۱۹
امتیاز به این خبر:
  • 0
سرویس: فرهنگی و هنری       زیرسرویس: فرهنگی و هنری
انتشار:
ÇÑÓÇá äÙÑÇÊ


äÇã :*
Çíãíá :
äÙÑ :*
ÇÑÓÇá
äÙÑÇÊ


استفاده از مطالب سایت با ذکر منبع بلامانع است.
  • ۱۴۰۳ پنج شنبه ۱۳ ارديبهشت
  • ٢٣ شوال ١٤٤٥
  • May 02 2024