صفحه اصلی
جستجو پیشرفته
لطفا منتظر بمانید...
سازمانها و نهادها
گروه های خبری
تولید، اکران و پخش
آرشیو اخبار

از مرگ تا نابینایی؛ فهرست کاملی از عوارض برای زایمان ۹۹/۹/۹

یک متخصص زنان و زایمان گفت: زایمان زودرس یا دیررس برای درج تاریخ تولد رند در شناسنامه باعث به خطر افتادن سلامت مادر و جنین می‌شود و نه تنها نشان از لاکچری بودن و تمایز فرهنگی خانواده ندارد بلکه نشان دهنده فقر فرهنگی در آن خانواده است که حاضر است به بهانه درج این تاریخ در شناسنامه یک عمر سلامت جنین خود را به جان بخرد.

امروز رندترین تاریخ قرن است و به همین دلیل بسیاری از افراد برای این روز برنامه‌های خاصی را تدارک دیده‌اند. یکی از برنامه‌هایی که در سال‌های قبل نیز در تاریخ‌های رند تکرار شده و افراد تلاش می‌کنند با آن به نوعی متمایز بودن خود را به رخ افراد و جامعه بکشانند، تنظیم روز تولد فرزندشان در این تاریخ‌های رند است. 

افزایش آمار تولدها در تاریخ های رند و خاص در سال‌های اخیر موجب شده مسئولان وزارت بهداشت نسبت به این مساله خطر آفرین هشدار بدهند. چند روز قبل بودکه قاسم جان بابایی، معاون درمان وزارت بهداشت در ابلاغیه‌ای از بررسی علکرد بیمارستان ها و پزشکان در انجام سزارین های تقویمی خبر داد و گفت با بیمارستان‌ها و پزشکانی که آمار بالایی از سزارین مدیریت نشده را دارند برخورد می‌شود. 

جان بابایی تاکید کرده «چندین  تاریخ مناسبتی و تقویمی در سال جاری رصد شده است که متاسفانه نتایج آن حاکی از افزایش معنادار آمار سزارین‌های غیر ضروری توسط بعضی از پزشکان و بیمارستان‌هاست.»

با وجود هشدارها درباره عوارض و خطرات سزارین های تقویمی، هنوز هم برخی اتاق‌های عمل بیمارستان ها برای انجام زایمان امروز که روز رند تاریخ است رزرو شده است و به نظر نمی رسد نظارت بر این سزارین‌ها چندان که گفته می شود آسان باشد. هم والدین نوزاد و هم برخی پزشکان متخصص زنان و زایمان به این نوع زایمان تمایل نشان می دهند و با وجود ریسک بالای این نوع زایمان برخی مادران ترجیح می دهند تاریخ 9/9/99 در شناسنامه فرزندشان قید شود حتی به قیمت بیماری‌هایی که ممکن است تا پایان عمر گریبانگیر فرزندشان شود.

چرا زایمان تقویمی خطرناک است؟
سمانه حسینی، متخصص جنین شناسی در پاسخ به این پرسش به همشهری‌آنلاین می‌گوید: می‌گوید بخشی از زایمان های تقویمی، زایمان های زودرس هستند در حالی که اگر نوزادی زودتر از زمان معینی و با روش‌های مصنوعی زایمان به دنیا بیاید سلامت او و مادرش به خطر می افتد. زمانی که جنین به حدی از بلوغ می رسد که زمان به دنیا آمدنش مشخص می شود پالس هایی را به رحم مادر می فرستد و همین پالس ها فرآیند زایمان را آغاز می کند اما زایمان تا قبل از شروع این پالس ها به معنای به دنیا آمده جنین پیش از پایان دوره تکامل جنینی است.

به گفته او تکامل نیافتن جنین در بدن مادرش عوارض بسیاری را به دنبال خواهد داشت: جنین در 4 هفته آخری که در بدن مادر زندگی می کند هفته ای 200 تا 300 گرم به وزنش اضافه می شود که این توده چربی در زمان تولد جنین بدن او را از شوک های دمایی حفظ کرده و برای کنترل قند خون او بسیار موثر است نوزادی که به طور کامل در بدن مادر زندگی می کند و با لقای مصنوعی زایمان به دنیا نمی آید سطح خونی مغزش کامل شده و این سطح خونی اجازه عبور بیلی روبین را در مغز نوزاد نمی دهد و همین مساله باعث می شود تا نوزادانی که به طور طبیعی و در زمان طبیعی به دنیا می آیند کمتر با بیماری زردی دست به گریبان باشند.  اما نوزادان نارس خون نارسی نیز دارند و سطح خون مغزی آنها کامل نیست و همین زودتر به دنیا آمدن برای آن خطرات جدی به همراه خواهد داشت. 

او ادامه داد: در صورتی که به هر علتی جنین زودتر یا دیرتر ازموعد مقرر به دنیا بیاید این مساله  عوارض گاها جبران ناپذیری  ایجاد می کند از جمله اینکه تکامل نیافتن ریه جنین باعث می شود تبادل اکسیژن در بدن او به درستی انجام نشود . این روزها کرونا خطرات زیادی را برای همه مردم به همراه دارد، هر روز بستری شدن مادر و نوزاد در بیمارستان بنا به عللی همچون نارسایی و یا برخی بیماری هایی که در اثر زایمان زودرس برای جنین به وجود می آید، می تواند مشکلات بسیاری را بر مشکلات مادر و جنین بیافزاید. 

مساله هورمون عاطفی
به گفته این متخصص جنین شناسی، فرایند طبیعی زایمان باعث ترشح هورمون اکسی توسین در بدن مادر و شروع انقباضات رحمی می شود و همین مساله فرآیند رابطه عاطفی بین مادر و جنین را به وجود می آورد اما در زایمان های القایی و سزارین، این هورمون تولید نمی شود  و مادر در زایمان سزارین خصوصا سزارینی که با بیهوشی کامل همراه باشد نمی تواند بلافاصله بعد از تولد با نوزاد خود ارتباط عاطفی برقرار کند. 
او ادامه داد، ترشح این هورمون به تولید شیر در بدن مادر نیز کمک می کند و به همین علت نوزادانی که با زایمان طبیعی به دنیا می آیند می توانند از شیر آغوز که بهترین شیر در زمان  تولد است استفاده کرده و نوزادان با زایمان القایی از این موهبت خدادادی محروم هستند. 
علاوه بر اینها نوزادان نارس معمولا درد را بیشتر از سایر نوزادان متوجه می شوند و حتی کوچکترین کارها مثلت غییر وضعیت خوابیدن برای این نوزادان بسیار دردناک است . با تمام مشکلاتی که برای جنین های بی دفاع در اثر زایمان زودرس خودخواسته به وجود می آید یک روز زودتر یا دیرتر از تاریخ رند به دنیا آمدن ارزش این همه سختی و بیماری را برای جنین ندارد. 

تاریخی برای یک عمر بیماری 
مساله تاریخ های رد همیشه به زایمان زودهنگام منجر نمی شود، بخشی از این ماجرا به زایمان‌های دیرهنگام منجر می‌شود.
سمانه شاهسمندی، متخصص زنان و زایمان در خصوص زایمان در روزهای رند سال گفت: در سال‌های گذشته شاهد بودیم برخی مادران اصرار به این دارند که با وجود اتمام دوران بارداری و شروع نشدن درد زایمان همچنان جنین را در رحم خود نگه دارند تا بتوانند در تاریخ معینی زایمان انجام دهند، اما زایمان دیر هنگام نیز خطراتی همچون کم شدن مایع دور جنین و مدفوع کردن جنین در رحم مادر و آسیب به ریه چنین  و ایست قلبی نوزاد را به همراه خواهد داشت. 

او ادامه داد: ما به این مادران همواره تاکید می کنیم که زایمان زودرس یا دیررس برای درج تاریخ تولد رند در شناسنامه باعث به خطر افتادن سلامت مادر و جنین می‌شود و نه تنها نشان از لاکچری بودن و تمایز فرهنگی خانواده ندارد بلکه نشان دهنده فقر فرهنگی در آن خانواده است که حاضر است به بهانه درج این تاریخ در شناسنامه  یک عمر سلامت جنین خود را به جان بخرد. 

شاهسمندی توضیح داد: نوزادانی که با زایمان القایی و زودتر از موعد مقرر به دنیا می آیند به دلیل متصل شدن به دستگاه اکسیژن و آسیب به شبکیه چشمشان ممکن است دچار مشکلات بینایی و نابینایی شوند. از سوی دیگر شریانی که از طریق جفت خون موردنیاز جنین را تصفیه می کند با زایمان طبیعی و در موعد مقرر زایمان بسته می شود و این شریان در بچه های نارس و تکامل نیافته بسته نمی شود و جراح ناچار است تا یک جراحی غیر از سزاین برای بستن این شریان انجام دهد . 

این متخصص زنان و زایمان تاکید می کند که این بیشترین رشد و تکامل مغزی جنین در سه ماهه آخر بارداری صورت می گیرد:  اندام های مهم جنین همچون مغز و ریه و قلب در هفته سی و هفتم به بعد همچنان در حال رشد  است و چربی که بدن نوزاد در این زمان ذخیره می کند کمک موثری برای جنین است تا بتواند دمای بدنش رامتعادل نگه دارد. نوزادانی که زودتر از هفته 39 بارداری به دنیا می آیند نیاز به مراقبت های ویژه بیشتر از سایر نوزادان دارند و ممکن است دچار عوارضی همچون سندروم مرگ ناگهانی نوزاد، نارسایی کلیوی، عفونت و مشکلات تنفسی، قلبی و مغزی، واکنش نشان ندادن به صداهای بلند، تقلید نکردن صداها در شش ماهگی، غان و غون نکردن در یک سالگی، سربرنگرداندن به سمت صدای پدر و مادر و مشکلات دندانی  و در آینده دچار مشکلاتی همچون اختلال در رشد فیزیکی، اختلال یادگیری، مشکل در ارتباط با دیگران و مشکل در مراقبت از خود شوند.

 

منبع: همشهری آنلاین

شناسنامه


کدخبر: ۲۳۶۰۲۷
تاریخ: ۱۳۹۹/۹/۱۰     ساعت: ۰ : ۱۶
امتیاز به این خبر:
  • 0
سرویس: وب گردی       زیرسرویس: وب گردی
انتشار:
ÇÑÓÇá äÙÑÇÊ


äÇã :*
Çíãíá :
äÙÑ :*
ÇÑÓÇá
äÙÑÇÊ


استفاده از مطالب سایت با ذکر منبع بلامانع است.
  • ۱۴۰۳ پنج شنبه ۸ آذر
  • ٢٦ جمادي الاولي ١٤٤٦
  • Nov 28 2024