صفحه اصلی
جستجو پیشرفته
لطفا منتظر بمانید...
سازمانها و نهادها
گروه های خبری
تولید، اکران و پخش
آرشیو اخبار

گلایه‌های نمایندگان به وزیر نیرو درباره قطعی برق

اعضای کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی بر ضرورت اطلاع رسانی دقیق از زمان خاموشی‌ها و همچنین توزیع عادلانه برق و توجه به وضعیت استان‌های جنوبی در مدیریت خاموشی‌ها تاکید کردند.

کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی صبح امروز جلسه‌ای با حضور وزیر نیرو، نایب رئیس مجلس و معاونان وزیر نیرو به منظور بررسی علل خاموشی‌های اخیر و اطلاع رسانی تصمیمات به منظور مدیریت خاموشی‌ها برگزار کرد. در این جلسه پس از استماع توضیحات وزیر، نمایندگان نیز به ارائه‌ی پیشنهاداتی به منظور مدیریت وضعیت موجود پرداختند.

احد آزادیخواه در این جلسه بیان کرد: واقعا ما روی مواجه شدن با مردم را نداریم. باید قطع برق خانگی در مرحله آخر صورت بگیرد، از سوی دیگر باید زمان دقیق خاموشی‌ها به مردم اطلاع رسانی شود. مثلا گفته شود در منطقه چهار تهران در چه ساعتی برق قطع می‌شود. متاسفانه بی‌برنامگی در قطعی برق نیز مردم را با مشکل روبه‌رو می‌کند. گاهی به یک استان گفته می‌شود که شما امروز باید 200 مگاوات صرفه جویی کنید و آنها نیز برنامه ‌ریزی کرده و به مردم اطلاع می‌دهند، اما به یکباره تماس می‌گیرند و می‌گویند باید به 270 برسانید و کلا برنامه ریزی بهم می‌ریزد. برنامه ریزی و اعلام دقیق زمان خاموشی حداقل کاری است که می‌توان انجام داد.

مجید ناصری نژاد نماینده شادگان در ادامه جلسه خطاب به وزیر نیرو بیان کرد: امروز روز اول خلقت نیست و ما همیشه تابستان را داشته‌ایم و همیشه هوا گرم بوده است. این چه مدیریت و برنامه ریزی است که وضعیت را به اینجا رسانده است؟ اکنون در این بحران ما به اینجا آمده‌ایم که چه بگوییم؟ اگر قرار است از فردا وضع بهتر شود چرا امروز نشده است؟ اگر تامل مدیریتی وجود داشت چرا تا الان اتخاذ نشده است؟ چرا اجازه می‌دهیم مردم به دین و مذهب و روحانیت فحش دهند؟ اگر هم کاری از دستمان برنمی‌آید پس چرا در اینجا جمع شده‌ایم؟ در خوزستان ما با دمای 60 درجه دست و پنچه نرم می‌کنیم و قطعی برق واقعا غیرقابل تحمل است. حداقل باید قطعی برق در استان‌های گرمسیری مثل خوزستان کمتر از سایر نقاط کشور باشد.

مالک شریعتی نیاسر از دیگر اعضای کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی در ادامه بیان کرد: بنده دو شب پیش به صورت سرزده در شرکت توانیر حضور یافتم و به من گفتند هیچ قطعی خارج از برنامه نداشتیم. بنده در همانجا با چند شهروندی که با من تماس گرفته بودند و از قطعی بدون برنامه گلایه داشتند تماس گرفتم و جلوی کارمندان آنجا اعلام کردم که ما قطعی خارج از جدول زمانبندی اعلامی داشتیم. کف انتظار مردم اطلاع رسانی دقیق است. با اطلاع‌ رسانی دقیق حداقل بخشی از مشکلات مردم حل می‌شود.

وی افزود: عدم افزایش ظرفیت تولید نیروگاه و عدم توجه به ظرفیت انرژی‌های تجدید پذیر دو عاملی است که ما را به اینجا رسانده است. با این روند ما در زمستان نیز با مشکل برق مواجه خواهیم بود. این عدم هماهنگی درون دولت قرار است چه شود؟ بارها بخش خصوصی اعلام کرده که حاضر به تولید است اما مجوز صادرات خواسته است که به آنها اجازه نداده‌اید، انحصار در صادرات به چه علت است؟ متاسفانه تمام زحمات مجلس شورای اسلامی و وزارت نیرو با بی‌تدبیری از بین رفت. سرمایه اجتماعی مردم به راحتی به دست نمی‌آید.

علیرضا ورناصری نماینده مسجد سلیمان و عضو کمیسیون انرژی در ادامه خاطرنشان کرد: در شرایطی که مردم تحت فشار هستند مهم‌ترین گلایه آنها از بی‌برنامگی است. اکنون به جای بلند کردن صدا و اعتراض باید به دنبال راهکار برای حل مشکل باشیم. حوزه انرژی ایران یک ابرقدرت است. ایران دارای ظرفیت انرژی‌های پاک مثل انرژی خورشیدی و بادی است که می‌تواند تولید قابل توجهی برای کشور داشته باشد، اما آن طور که باید در طول این سال‌ها به آن توجه نشده است. امروز یک مدیر هنرمند باید چالش را به فرصت تبدیل کند. برخی از راهکارها نظیر تامین برق صنایع توسط خودشان یک راهکار کوتاه مدت است که باید دنبال شود، اما در کنار آن راهکارهای بلند مدت نظیر تامین برق کشور از طریق انرژی‌های پاک باید دنبال شود.

مصطفی نخعی سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی در ادامه تصریح کرد: واقعیت این است که موضوع انرژی، پاشنه آشیل نظام مدیریت و برنامه ریزی کشور در آینده است که اگر به درستی مدیریت نشود ما دچار چالش‌های جدی در این حوزه خواهیم شد. بخش زیادی از مشکلات امروز به دلیل کم کاری‌های گذشته است. متاسفانه مشکلاتی که در سیاست گذاری توسعه‌ای و سیاست گذاری قیمتی داشتیم سبب شد تا وضعیت امروز ایجاد شود. امروز نیز برای خروج از این شرایط راهی جز مدیریت توزیع نداریم. مردم از شیوه اطلاع رسانی اعتراض دارند. همچنین انتظار داریم وزیر نیرو از نقش رمزارزها بر خاموشی‌ها توضیح دهند.

سهراب گیلانی از دیگر اعضاء کمیسیون انرژی در ادامه تاکید کرد: براساس گزارشات، اقداماتی در این حوزه صورت گرفته است که جای تشکر دارد، اما آیا مردم از وضعیت راضی هستند؟ آیا توزیع عادلانه صورت می‌گیرد؟ مناطق گرمسیری نظیر استان‌های جنوبی قطعا نیازمند توجه بیشتری هستند. نباید اجازه داد تا نوع مدیریت مسائل در کشور به یک چالش سیاسی و اجتماعی تبدیل شود. چرا از ابتدا نگاه علمی و کارشناسی به مسائل نداریم. بحث‌ها باید به صورت کارشناسی و تخصصی دنبال شود. در یک ماه مانده به انتخابات مدیریت خوبی اتخاذ شد چرا آن مدیریت اکنون اعمال نمی‌شود تا برای مردم نیز سوء برداشت ایجاد نشود.

احمد مرادی نایب رئیس کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی و نماینده بندرعباس در ادامه بیان کرد: متاسفانه این موضوعی است که باید ماه‌ها قبل و حتی سال‌ها قبل در کمیسیون انرژی مورد بحث قرار می‌گرفت، چرا هیچ تدبیری برای جلوگیری از ایجاد این بحران اتخاذ نشد؟ چرا در طول این سال‌ها میزان تولید برق افزایش نیافته است؟ چرا از ظرفیت بخش خصوصی استفاده نشده است؟ چقدر در جلسات کمیسیون انرژی بر افزایش ظرفیت نیروگاه‌ها تاکید شد، اکنون مردم در دمای 60 درجه استان‌های جنوبی حتی 10 دقیقه نمی‌توانند قطعی برق را تحمل کنند اکنون ارائه‌ی گزارش چه فایده‌ای برای مردم دارد.

در ادامه فریدون حسنوند – رئیس کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی – بیان کرد: از روزهای قبل و از زمان آغاز این بحران، رئیس مجلس شورای اسلامی شخصا به این موضوع ورود کرده و جلساتی را برای پیگیری آن تشکیل داده و به کمیسیون انرژی ماموریت دادند تا به طور تخصصی این موضوع را دنبال کند. امروز صبح جلسه‌ای را با رئیس مجلس شورای اسلامی داشتیم و در این جلسه بر پیگیری وضعیت و ارائه پیشنهادات تاکید شد. قرار براین شد تا جمع بندی این جلسه در جلسه سران قوا نیز ارائه شود.

 

منبع: ایسنا

شناسنامه


کدخبر: ۲۵۳۷۸۰
تاریخ: ۱۴۰۰/۴/۱۷     ساعت: ۱۸ : ۱۸
امتیاز به این خبر:
  • 0
سرویس: سیاسی       زیرسرویس: سیاسی
انتشار:
ÇÑÓÇá äÙÑÇÊ


äÇã :*
Çíãíá :
äÙÑ :*
ÇÑÓÇá
äÙÑÇÊ


استفاده از مطالب سایت با ذکر منبع بلامانع است.
  • ۱۴۰۳ شنبه ۳ آذر
  • ٢١ جمادي الاولي ١٤٤٦
  • Nov 23 2024