..::سرزمین ارتباطات::..

کد مطلب: ۲۳۶۱۰۳  |  تاريخ: ۱۳۹۹/۹/۱۳  |  ساعت: ۰ : ۱۸


غریب آبادی: کشورها و سازمان‌های بین‌المللی ترور دانشمند ایرانی را به طور قاطع و روشن محکوم کنند

سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل در وین با اشاره به ترور شهید فخری زاده گفت: از همه کشورها و سازمان‌های بین‌المللی مربوطه می‌خواهیم که این اقدام تروریستی را به طور قاطع و روشن محکوم کنند.

کاظم غریب آبادی سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران نزد سازمان‌های بین‌المللی مستقر در وین، در سمینار دیپلماتیک «اقدامات زورمدارانه یکجانبه در چارچوب کرونا»، که از سوی نمایندگی‌های دائم ایران، کوبا و ونزوئلا در وین و با شرکت بیش از 38 کشور به طور مجازی برگزار شد، سخنرانی کرد.

* ایران تمام قدرت خود را برای جلوگیری و کنترل شیوع بیشتر این ویروس به شدت واگیردار، به کار گرفته ولی اقدامات زورمدارانه یکجانبه آمریکا، توانایی ما را در تأمین مالی واردات اقلام بشردوستانه به شدت محدود کرده 
نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران در ابتدا یکی از ویژگی‌های تاریخ معاصر را گرایش چند کشور به ویژه آمریکا به تحمیل اقدامات زورمدارانه یکجانبه علیه کشورهای هدف، در راستای اهداف سیاست خارجی خود برشمرد و با تأکید بر اینکه چنین اقداماتی تأثیر مستقیم بر حق حاکمیت کشور آسیب دیده و سایر کشورها دارد، اظهار داشت: جمهوری اسلامی ایران از جمله کشورهایی است که تحت چنین اقدامات غیرانسانی قرار گرفته است.
وی افزود: این وضعیت، همراه با گسترش سریع و بی رویه کرونا در سراسر جهان، پیامدهای وخیم آن بر چنین کشورهایی را در برخی چالش‌ها ثابت کرده است. در واقع، در این حوزه هیچ ملتی به تنهایی نمی‌تواند به این چالش‌ها رسیدگی کند و تنها ابزار در دسترس برای این منظور، همکاری و همبستگی است و نه تشدید اقدامات زورمدارانه غیرانسانی علیه دیگر ملت‌ها برای اهداف سیاسی بدخواهانه.
غریب آبادی در ادامه اقدامات زورمدارانه یکجانبه غیرانسانی و غیرقانونی که از سوی آمریکا اتخاذ می‌شوند را عامل محدود کردن توانایی‌ها در حفظ و تقویت ظرفیت‌ها برای پیشگیری و کنترل شیوع بیشتر ویروس کرونا برشمرد و افزود: این اقدامات غیرانسانی، به طور جدی بر سلامتی و زندگی ایرانیان و سایر ملت‌ها تأثیر می‌گذارد.
وی خطاب به شرکت کنندگان در نشست اعلام کرد: جمهوری اسلامی ایران تمام تلاش خود را انجام داده و تمام قدرت خود را  برای جلوگیری و کنترل شیوع بیشتر این ویروس به شدت واگیردار، به کار گرفته است. با این وجود، اقدامات زورمدارانه یکجانبه آمریکا که منجر به محدودیت‌های شدید بانکی بین‌المللی بر ایران شده، توانایی ما را در تأمین مالی واردات اقلام بشردوستانه از جمله داروها و تجهیزات پزشکی به شدت محدود کرده است.
نماینده ایران در سازمان ملل در وین همچنین اظهار داشت: در حالی که دولت آمریکا ادعا می‌کند در رژیم تحریم‌های خود معافیت‌هایی را برای واردات بشردوستانه در نظر گرفته، با این حال، این ادعا برخلاف واقعیت بوده و این معافیت‌ها در عمل نتوانسته عدم تمایل تجار، شرکت‌ها و بانک‌ها در ریسک پذیری برای صادرات و تأمین مالی کالاهای بشردوستانه معاف شده را جبران کند.
وی ادامه داد: چنین اقداماتی بر توانایی کشورهای هدف در پاسخ کافی به پیامدهای بهداشتی فزاینده ویروس کرونا تأثیر منفی می‌گذارد.

*وقت آن است تا جامعه بین‌المللی چنین اقدام جنایتکارانه‌ای را رد و از آمریکا بخواهد فوراً همه تحریم‌های غیرقانونی خود را لغو کند
سفیر و نماینده دائم کشورمان در ادامه سخنانش به ترور شهید فخری زاده دانشمند برجسته هسته‌ای و دفاعی کشور اشاره کرد و خطاب به شرکت کنندگان در سمینار گفت: در زمانی که ایران تحت چنین تحریم‌های غیرانسانی آمریکا قرار دارد، یک دانشمند برجسته ایرانی به نام دکتر محسن فخری زاده ترور شد، که کاملا مغایر با حقوق بین‌الملل، از جمله اصول منشور ملل متحد و حقوق اساسی بشر است.
غریب آبادی اضافه کرد: شهید فخری زاده، به عنوان یک فیزیکدان و استاد دانشگاه، اقدامات علمی متنوعی را در حوزه‌های مختلف انجام داده بود. یکی از آخرین خدمات شهید فخری زاده، نقش برجسته ایشان در تولید اولین کیت بومی آزمایش کرونا بود که سهم بزرگی در تلاش‌های ملی ما در مهار کرونا داشت. این شهید همچنین بر ساخت واکسن کرونا نظارت داشت. ما این عمل تروریستی فجیع را به شدت محکوم می‌کنیم و از همه کشورها و سازمان‌های بین‌المللی مربوطه می‌خواهیم که این اقدام تروریستی را به طور قاطع و روشن محکوم کنند.
وی در پایان با تأکید بر اینکه اکنون وقت آن است تا جامعه بین‌المللی چنین اقدام جنایتکارانه‌ای را رد و از آمریکا بخواهد فوراً همه تحریم‌های غیرقانونی خود را لغو کند تا کشورهای هدف بتوانند بهتر با این ویروس مقابله کنند، افزود: از جامعه بین‌المللی می‌خواهیم که به ایجاد یک اجماع جهانی در برابر چنین اقدامات غیرانسانی کمک کنند.
به گزارش فارس، 19 کشور عضو سازمان ملل از جمله ایران هم در این سمینار در بیانیه‌ای ضمن محکوم کردن تحریم‌های یکجانبه که بر روند مبارزه با ویروس کرونا تاثیر منفی گذاشته، از همه کشورها خواستند که از اتخاذ اقدامات زورمدارانه خودداری کنند و همکاری بین‌المللی را قوی‌ترین سلاح در مبارزه با این ویروس خواندند.
این بیانیه از سوی جمهوری اسلامی ایران، روسیه، چین، آفریقای جنوبی، پاکستان، نیکاراگوئه، کوبا، ونزوئلا، میانمار، سوریه، نامیبیا، فلسطین، بلاروس، کره شمالی، زیمبابوه، بولیوی، بروندی، اریتره، لائوس صادر شد.

 

منبع: فارس


لينک مطلب: http://newsday.ir/ NSite/FullStory/?Id=236103

چاپ خبر