..::سرزمین ارتباطات::..

کد مطلب: ۲۴۵۵۴۴  |  تاريخ: ۱۳۹۹/۱۱/۱۰  |  ساعت: ۰ : ۴۴


یک میلیون نفر طی یکسال بیکار شدند

ازوجی، مدیرکل دفتر سیاست گذاری و اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: در یک سال گذشته یک میلیون نفر بیکار شده اند.

علاءالدین ازوجی مدیرکل دفتر سیاست گذاری و اشتغال وزارت کار افزود: 730 هزار نفر از این تعداد بیمه بیکاری گرفته اند البته مبلغ کمی مانده است که آن نیز به زودی پرداخت می‌شود.
وی با بیان اینکه دو میلیون و 400 هزار نفر بیکار در کشور وجود دارد که 40 درصد آن‌ها را فارغ التحصیلان دانشگاه‌ها شامل می‌شود افزود: سالانه 600 تا 700 هزار نفر ورودی جدید به بازار کار داریم.
ازوجی ادمه داد: سیاست گذاری اشتغال وزارت کار براساس تبصره 18 بودجه حفظ اشتغال، توسعه کسب و کار و برنامه‌های بهبود وزارت کار است و بر اساس این تبصره از سال 96 تا 99 سالانه 450 هزار شغل ایجاد شده است.
مدیرکل دفتر سیاست گذاری و اشتغال وزارت کار گفت: با تغییر که مجلس شورای اسلامی در تبصره 18 لایحه بودجه ایجاد کرده است تولید ایجاد می‌شود، اما مشکل اشتغال رفع نخواهد شد و دفتر اشتغال وزارت کار با این تغییرات مخالف است.
وی اضافه کرد: براساس تبصره 18 لایحه دولت دستگاه‌ها برنامه سه ساله‌ای در دست اجرا دارند، اما سازوکاری که مجلس شورای اسلامی برای تبصره 18 ایجاد کرده برای سال‌های آینده است و چارچوب کار دستگاه‌ها را به هم می‌زند.
مدیرکل دفتر سیاست گذاری و اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی افزود: سالانه 5 درصد به جمعیت بیکاران فارغ التحصیل اضافه می‌شود و تبصره 18 مجلس شورای اسلامی این مشکل را رفع نمی‌کند و رویکرد حرکت دادن منابع تبصره 14 به تبصره 18 کاملا درست است.

ابراهیم عزیزی نایب رئیس کمیسیون تلفیق بودجه نیز گفت: دولت 7 هزار میلیارد تومان برای تولید و اشتغال در نظر گرفته بود که این رقم در کمیسیون تلفیق به 32 هزار میلیارد تومان افزایش داده شد.
عزیزی افزود: منابع این رقم کامل تامین و تراز شده است و باید به زندگی مردم وارد شود.
وی ادامه داد: متن تغییر تبصره 18 لایحه دولت درمجلس شورای اسلامی مورد توافق وزارت نفت، راه و شهرسازی، جهاد کشاورزی، صمت، سازمان میراث فرهنگی و معاونت علمی فناوری رئیس جمهور است و براساس این متن منابع درست مصرف می‌شود.
نایب رئیس کمیسیون تلفیق بودجه گفت: براساس سازو کاری که در تبصره 18 پیش بینی شده است 8 هزار میلیاردتومان به وزارت جهاد کشاورزی، 8 هزار میلیارد تومان به وزارت صمت، 8 هزار میلیاردتومان به وزارت راه و شهرسازی، 5 هزار میلیارد تومان به وزارت نفت، یک و نیم هزار میلیارد تومان به سازمان میراث فرهنگی و به همین میزان به معاونت علمی و فناوری اختصاص می‌یابد و به دستگاه‌های دیگر نیز اجازه داده می‌شودکه از منابع خود و این تبصره استفاده کند.
وی ادامه داد: دستگاه‌ها این منابع را در بانک‌ها سپرده گذاری می‌کنند که هم اصل پول حفظ می‌شود و هم می‌توانند دو برابر آن را دریافت و سرمایه گذاری کنند.
نایب رئیس کمیسیون تلفیق بودجه افزود: به شرکت‌های تابع دولت مانند ایمیدرو اجازه داده شده است در استان‌های محروم و مناطقی که قبلاً اجازه سرمایه گذاری نداشتند وارد شوند و صد در صد سرمایه گذاری کنند. البته اولویت با بخش خصوصی است، اما در نبود بخش خصوصی همه موانع قانونی برای سرمایه گذاری صد درصدی شرکت‌های دولتی برداشته شده است.

عزیزی گفت: ساختار تبصره 18 لایحه دولت در مجلس تغییر کرده و ناکارآمدی به کارآمدی تبدیل شده است.
نایب رئیس کمیسیون تلفیق بودجه ادامه داد: در تبصره 18 طرح مجلس دغدغه استان‌ها دیده شده است و سال آینده آثار اشتغال این مصوبات، کامل، مشخص خواهد شد.
وی افزود: به عنوان نمونه برای آغاز ساخت 400 وهمچنین 800 هزار مسکن در سال آینده برنامه‌ای پیش بینی کرده ایم که مستقیم و غیر مستقیم اشتغال ایجاد می‌کند.
نایب رئیس کمیسیون تلفیق بودجه با بیان اینکه طرح‌های اجرایی دستگاه‌ها براساس تبصره 18 مصوبه مجلس مشخص شده است گفت: در تبصره 16 لایحه بودجه نیز فقط 25 هزار میلیارد تومان در یک بند برای اشتغال زایی دیده شده است.
وی بابیان اینکه 133 شهرستان، هزار و 621 دهستان، 504 بخش، 41 شهرستان جنگ زده و 974 منطقه حاشیه‌ای محروم داریم افزود: 18 هزار میلیاردتومان در بودجه سال آینده برای رفع محرومیت این مناطق دیده شده که تحول جدیدی است و در لایحه بودجه دولت نبوده است.

عزیزی ادامه داد: این منابع، مستقیم با اولویت آب، آبفا و راه روستایی در شورای برنامه ریزی استان‌ها توزیع می‌شود.

 

منبع: فارس


لينک مطلب: http://newsday.ir/ NSite/FullStory/?Id=245544

چاپ خبر