..::سرزمین ارتباطات::..

کد مطلب: ۲۵۵۲۲۰  |  تاريخ: ۱۴۰۰/۶/۸  |  ساعت: ۸ : ۵۹


برنامه‌های وزارت راه و شهرسازی در دولت سیزدهم

وزیر راه و شهرسازی دولت سیزدهم در اولین گفتگوی زنده تلویزیونی خود به تشریح برنامه‌های این وزارت خانه پرداخت.

رستم قاسمی در برنامه تیتر امشب شبکه خبر درباره برنامه‌های وزارتخانه متبوع خود برای ساخت 4 میلیون مسکن در طی 4 سال آینده گفت: سهم هزینه مسکن در سبد خانوار عدد بزرگی است که این رقم در متوسط کشور بالای 37 درصد و در شهر‌های بزرگی مثل تهران به بیش از 50 درصد می‌رسد.
وی با بیان اینکه مسکن، مشکل مردم و دغدغه حاکمیت و رئیس جمهور است که صورت جدی پیگیری خواهد شد ادامه داد: در حوزه مسکن 3 قشر از جامعه هدفگذاری شده اند؛ یک قشر طبقات بالای جامعه هستند و به کمک دولت نیاز ندارند، اما نیاز دارند که هدایت بشوند، کجا و با چه معیار‌هایی مسکن بسازند که این افراد تقریبا سالی 300 هزار مسکن می‌سازند.

 

وی با اشاره به اینکه پنج مولفه در موضوع مسکن که شامل زمین، خدمات، تامین منابع مالی، مواد و مصالح ساختمانی، و توان فنی و مهندسی حائز اهمیت و مورد تاکید است، توضیح داد: بیش از 50 درصد هزینه ساخت ساختمان را زمین تشکیل می‌دهد. برای اقشار متوسط و کم درآمد دولت خدماتی را  که شامل انشعابات و سایر موارد است تامین می‌کند. در خصوص موضوع سوم و منابع مالی نیز دولت برای احداث یک میلیون مسکن برای اقشار متوسط و میان درآمدی تامین منابع مالی و تسهیلات بانکی و سایر موارد را سیاست‌گذاری می کند.

به گفته قاسمی، مواد و مصالح ساختمانی به عنوان مولفه چهارم ساخت مسکن در کشور فراهم است. در ساخت مسکن مهر، زیرساخت‌ها برای مسکن مهر بیش از یک میلیون سالانه فراهم بود. ایران در مصالح مادر همچون سیمان و فولاد به عنوان چهارمین تولید کننده سیمان  دنیا مشکلی ندارد. بیش از 80 میلیون تن ظرفیت سالانه تولید سیمان در کشور است و برای احداث یک میلیون واحد مسکونی در سال به 32 میلیون تن سیمان نیاز داریم که در این زمینه مشکلی وجود ندارد. همچنین در خصوص تامین و تولید فولاد نیز حدود 12 میلیون تن در سال به فولاد نیاز داریم که ظرفیت تولید فولاد بیش از دو برابر است. در سایر مصالح ساختمانی نیز مشکلی خاص وجود ندارد.
عضو کابینه دولت سیزدهم تصریح کرد: علاوه بر تولید یک میلیون واحد مسکونی در سال و تامین مواد و مصالح ساختمانی امکان صادرات مصالح ساختمانی نیز فراهم است

وزیر راه و شهرسازی در خصوص توان فنی و مهندسی کشور توضیح داد: امروز در کشور شرکت های توانمند انبوه‌ساز و مهندسان فراوانی وجود دارند که می‌توانند با سیاستگذاری و برنامه‌ریزی دولت احداث یک میلیون واحد مسکونی در سال را محقق کنند.
قاسمی تاکید کرد:توانمندی و ظرفیت‌های لازم برای تولید 4 میلیون واحد مسکونی طی 4 سال وجود دارد و در این خصوص مشکلی وجود ندارد.

وی در بخش دیگری از سخنان خود از راه‌اندازی موجودی بانک زمین خبر داد و اعلام کرد:  بانک زمین بر اساس قانون جهش تولید مسکن توسط مجلس تصویب شده و در حال راه‌اندازی است. بر اساس قانون جهش تولید مسکن تمامی اراضی متعلق به دولت در تمامی بخش ها از جمله منابع طبیعی، سایر وزارتخانه‌ها و سازمان‌ها همگی موظف هستند زمین‌های درون شهرها، زمین های جوار شهرها و اراضی موجود در شهرک‌ها را برای تولید مسکن سند آنها به  وزارت راه و شهرسازی منتقل شود.

قاسمی ادامه داد: در قانون جهش تولید مسکن تاکید شده است، چنانچه در دو ماه وزارتخانه‌ها و سازمان‌ها این کار را انجام ندهند ثبت اسناد مستقیما سند را به نام وزارت راه و شهرسازی صادر کند.
وی گفت: بیش از یک میلیون هکتار زمین دولتی در شهرها، جوار شهرها و شهرهای جدید متعلق به دولت است که برای یک میلیون واحد مسکونی شناسایی شده است. زمین‌های درون شهرها نیاز به خدمات و هزینه های سنگین ندارد. بخشی از اراضی پیرامون شهرها،شهرهای جدید و شهرک‌ها هستند که به زودی اراضی تملک خواهند شد.

قاسمی با اشاره به اینکه اراضی درون شهرها که نیازمند تغییر کاربری هستند، در شورای‌عالی شهرسازی و معماری به اراضی مسکونی تبدیل خواهند شد، گفت: در خصوص اراضی کنار شهرها که متعلق به دولت است به شهرها الحاق می‌کنیم. در خصوص اراضی روستایی و احداث مسکن روستایی نیز مشکل زمین وجود ندارد.
وزیر راه و شهرسازی با تاکید بر اینکه سیاست وزارت راه و شهرسازی در شهرهای میانی و کوچک توسعه عمودی نیست، اعلام کرد: اراضی کشاورزی جزو سرمایه‌های ما هستند و تغییر کاربری در آنها انجام نخواهد شد. 

اراضی با سود کم برای تولید مسکن هزینه می‌شود
وی گفت: 50 درصد سهم ساختمان زمین است که در اختیار ماست و آنها را طبق ضوابط برای ساخت مسکن در اختیار مردم قرار می‌دهیم و سود آنها برای اقشار متوسط و کم درآمد بسیار کم است. در خصوص خدمات نیز تصمیم گرفته شد که در بخشی از افرادی که امکان صاحب خانه دار شدن را ندارند برخی از خدمات دولتی را رایگان و بخشی از هزینه ساختمان را همچون هزینه خدمات نظام مهندسی و انشعابات و سایر موارد با تخفیف‌های قابل‌توجه در اختیار این قشر قرار بدهیم. برای زیرساخت‌‌ها نیز برنامه‌ریزی شده است تا همزمان با ساخت، زیرساخت‌ها نیز از محل زمین ها با تهاتر تامین مصوبه راه‌اندازی صندوق توسعه مسکن اخذ شد

قاسمی ادامه داد: مصوبه راه‌اندازی صندوق توسعه مسکن اخذ شده است. در این صندوق، اقساط مسکن مهر، خط اعتباری مسکن مهر، بخشی از بودجه‌های اعتباری مسکن، تجمیع می‌شود و از این محل بخشی از منابع تامین می‌شود.

20 درصد تسهیلات بانک ها به بخش مسکن تخصیص می‌یابد
عضو کابینه دولت سیزدهم همچنین اعلام کرد: در سال‌های گذشته بسیار اندک از سهم تسهیلات بانک‌ها به مسکن تعلق می‌گرفت. تنها یک دوره در سال 89، حدود 17 درصد از تسهیلات بانک ها به مسکن تعلق گرفت. در سال 99 برای تمامی ساخت‌وسازها تنها 5 درصد تسهیلات بانک‌ها به مسکن تخصیص یافت. این در حالی است که مصوبه گرفتیم و قانون است که 20درصد تسهیلات کشور به مسکن اختصاص یافته است.

قاسمی ادامه داد: 20 درصد تسهیلات بانک‌های کشور باید به بخش مسکن تعلق بگیرد. سود تسهیلات نیز با توجه به تورم مناسب است. در عین حال برای افرادی که بازگشت سود برای آنها با مشکل مواجه است تلاش می‌کنیم تا زمان آن را طولانی‌تر کرده و کمک‌هایی را از محل درآمدهای صندوق مسکن تامین کنیم. همچنین پلکانی کردن نرخ سود تسهیلات در دستور کار قرار دارد.
قاسمی ادامه داد: مردم جدی پای کار بیایند. دولت با روش‌های متعدد از جمله اقساطی، ساخت گروهی مسکن با ارایه تسهیلات و زمین، به احداث مسکن مبادرت می‌کند.

توافق وزارت راه و وزارت صمت برای ارایه مصالح ساختمانی بدون واسطه به سازندگان

وی گفت: با توافقی که با وزارت صمت داشتیم مقرر شده است تا مواد و مصالح ساختمانی به منظور کاهش قیمت تمام شده بدون واسطه به مردم واگذار شود.

قاسمی تصریح کرد: سازوکارهای مناسب برای رفع موانع سازندگان در دستور کار است.
وزیر راه و شهرسازی در خصوص موضوع اجاره‌بها نیز اعلام کرد: هدف ساخت مسکن تامین مسکن برای مستاجران است. در برنامه است که واحدهای مسکونی در شهرها احداث شوند. هدف ما شهرسازی و توجه به ملزومات آن است. برای حل موضوع اجاره بها در کوتاه‌مدت تسهیلات کمک ودیعه مسکن به مستاجران ارایه می‌شود.

قاسمی ادامه داد: در کشورهای مختلف نیز تجربه اجاره داری حرفه‌ای وجود دارد. چندین سازوکار برای ساماندهی بازار اجاره در دستورکار است که بخشی از آن سامانه املاک و اسکان و بارگذاری اطلاعات در ان است که این موارد می‌تواند در کوتاه‌مدت موثر باشد.

عضو کابینه دولت سیزدهم گفت: در حال برنامه ریزی هستیم تا سهم آورده اقشار کم درآمد در طرح اقدام ملی مسکن و سایر طرح‌هایی که در حال اجراست، کاهش یابد.
قاسمی در خصوص افزایش مصالح ساختمانی از بررسی و ساماندهی این بخش در همکاری با وزارت صمت خبر داد.
وزیر راه و شهرسازی اضافه کرد: یک بخش نیز قشر متوسط جامعه هستند که نیاز به حمایت دارند که برای آن‌ها بسته‌های حمایتی پیش بینی کردیم، قشر دیگر جامعه هم مشکل شان با حمایت حل نمی‌شود بلکه نیاز به کمک مالی دولت دارند تا مشکل مسکن آن‌ها را حل کنیم که این کار نیز پیش بینی شده است.

35 تا 40 درصد جمعیت تهران مستاجرند
قاسمی با اشاره به سهم بزرگ مستاجرین در کشور گفت: در تهران، بیش از 35 تا 40 درصد مردم مستأجر هستند که این امر علاوه بر افزایش هزینه سبد خانوار، مسائل اجتماعی و فرهنگی همچون تاخیر در سن ازدواج را نیز به دنبال خواهد داشت.

 

منبع: میزان


لينک مطلب: http://newsday.ir/ NSite/FullStory/?Id=255220

چاپ خبر