محمد مهدی ناصحی در نشست خبری با اصحاب رسانه در سمنان اظهار کرد: بیمه سلامت بدون اینکه اعتبار تازهای دریافت کرده باشد، تا خردادماه بیش از 4000میلیارد تومان برای بیماران کرونایی هزینه کرده و علاوه بر این با توجه به افزایش هزینه ها و اقلام دارویی که برای بیماران کرونایی استفاده می شود احتمالا 1000میلیارد تومان نیز از اردیبهشت ماه به بعد باید پرداخت کند.
وی در پاسخ به پرسش ایسنا در خصوص هزینه صرف شده برای مبتلایان به کووید19 افزود: بیمه سلامت به طور متوسط برای هر بیمار کرونایی 4.5 میلیون تومان هزینه کرده است ضمن اینکه این سازمان برای هر بیمار کرونایی بستری شده 6.5 میلیون تومان پرداخت کرده است.
اعتبار دفترچههای کاغذی تا آخرین برگ
مدیرعامل سازمان بیمه سلامت کشور از اعتبار دفترچههای کاغذی تا آخرین برگه این دفترچه ها خبر داد و اضافه کرد: قرار بود که اعتبار این دفترچه ها تا پایان شهریورماه"امروز 31شهریور" باشد اما با توجه به نبود برخی زیرساخت ها و با توجه به مشکلات بوجود آمده ناشی از کرونا مقرر شده که این دفترچه ها تا آخرین برگ اعتبار داشته باشد لذا صاحبان بیمه سلامت می توانند تا آخرین برگه از دفترچه کاغذی را استفاده کنند.
وی با بیان اینکه هزینه های دفترچه های کاغذی تنها تا دیماه پرداخت می شود گفت: بیمه سلامت یک فرصت سه ماهه گذاشته تا بیمه شدگان همچنان از دفترچه های خود استفاده کرده و پس از آن از راه های اعلام شده اعتبار بیمه خود را تمدید کنند.
دکتر ناصحی از تمدید خود به خود و سه ماهه دفترچه 16 میلیون بیمه شده سلامت در بخش بیمه های همگانی و روستانی خبر داد و اظهار کرد: آن دسته از بیمه شدگان که 31 شهریور آخرین اعتبار دفترچه آنها است، اعتبار دفترچه آنها برای سه ماه آتی تمدید شده و بدون مراجعه می توانند همچنان از خدمات بیمه ای بهره مند شوند.
وی با اشاره به چگونگی تمدید اعتبار بیمه ها پس از این بازه زمانی ادامه داد: بعد از این اعتبار سه ماهه که به دلیل شرایط خاص کرونایی، اتخاذ شده، تمدیدها در بیمه سلامت در سراسر کشور یک ساله خواهد شد.
وجود 72 هزار بیمار خاص تحت پوشش در کشور
مدیرعامل سازمان بیمه سلامت کشور با اشاره به طیف گستره بیمه شدگان در این بیمه اضافه کرد: بیش از 42 میلیون از جمعیت کشور از کارکنان دولت گرفته تا اتباع، زندانیان و.. تحت پوشش این بیمه هستند.
وی با اشاره به اجرایی شدن آزمایشب طرح نظام ارجاع در چهار استان کشور از سال 99 گفت: بعد از این طرح آزمایشی در گام دوم طرح نظام ارجاع در 10 استان اجرایی شد و از مهرماه اجرای این طرح به سراسر کشور تعمیم داده خواهد شد.
ناصحی از وجود 72 هزار بیمار خاص تحت پوشش در کشور خبر داد و گفت: عمده این افراد مبتلایان به ام اس، دیالیزیها، بیماران تالاسمی و پیوند کلیه هستند. ضمن اینکه بیمه سلامت نیز برای اولین بار امسال بیماران اتیسم را نیز به این طیف تحت پوشش خود افزوده است.
افزودن اتیسمیها به لیست بیماران خاص
وی با بیان اینکه بیمه سلامت نخستین بیمه در کشور است که اتیسمیها را به عنوان بیمار خاص تحت پوشش قرار می دهد افزود: 100درصد هزینه های درمانی عمده این بیماران پرداخت می شود.
مدیرعامل سازمان بیمه سلامت کشور به توجه ویژه این بیمه به بیماران خاص پرداخت و گفت: اعتبارات تخصیصی به بیماران خاص در بیمه سلامت 960 میلیارد تومان است اما با توجه به اهمیت ویژه موضوع این سازمان هر ساله 1.5 تا 2 برابر این اعتبارات تخصیصی را برای بیماران خاص در کشور هزینه می کند.
رکوردشکنی بیمه سلامت در بروز شدن پرداختها
وی همچنین در پاسخ به پرسش ایسنا در خصوص کاهش قابل توجه بدهیهای این بیمه در کشور اظهار کرد: در 20 سال گذشته هیچگاه بدهیهای بیمه سلامت به موسسات طرف قرارداد تا به این حد کم و بهروز نبوده است.
ناصحی از پرداخت طلب موسسات طرف قرارداد و دانشگاه های علوم پزشکی و..تا مردادماه 1400 خبر داد و گفت: اگر تاخیر جزیی هم در این بخش وجود دارد به دلیل عدم ارائه اسناد است وگرنه بیمه سلامت پرداخت ها را بروز کرده است.
وی با بیان اینکه پرداخت ها در بخش روستایی و الکترونیک کاملا به روز است افزود: در دو دهه گذشته هیچ وقت پرداخت ها در سازمان تا این حد بروز نبوده است.