مراسم روز دانشجو به دلیل شیوع بیماری کرونا امسال متفاوت از سالهای گذشته و با حضور چند نفر از دانشجویان، توسط انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه تهران و علوم پزشکی تهران برگزار شد. البته به زعم مدعوین در این مراسم، کرونا تنها دلیل این بیرمقی برنامه امسال روز دانشجو نبود و برخورد امنیتی با دانشجویان نیز در این قضیه بیتأثیر نبوده است.
علویتبار: اصلاحطلبان نمیتوانند بدون تطبیق با شرایط مسیر خود را پیش ببرند
به گزارش جماران در این مراسم علیرضا علویتبار گفت: «هر موجود زندهای اگر بخواهد تداوم حیات دهد و رشد کند، باید بتواند با شرایط محیط تطبیق کند. یعنی انسان زنده هم از محیط تأثیر میپذیرد و هم بر محیط تأثیر میگذارد. جنبش اصلاحات یک موجود زنده کاملا پیچیده است. به همین دلیل میتواند خود را با محیط تطبیق دهد. حرکت جمعی اصلاحات در طول عمر خودش تحولات محیطی مختلفی را تجربه کرده و بنابر این اصلاحطلبان نمیتوانند بدون تطبیق با شرایط مسیر خود را پیش ببرند».
این فعال سیاسی ادامه داد: «روزبهروز قدرت و ثروت متمرکزتر شده و منابع بیشتر در اختیار عدهای خاص قرار گرفته و از نظر بینالمللی هم امنیت به یک موضوع جدی تبدیل شده و در کنار فعالیت برای اصلاح باید به امنیت ملی هم توجه داشته باشیم و حفظ امنیت ملی برای ما یک اولویت مهم شده است. ما نمیتوانیم تسلیم تحولات محیطی شویم اما نباید به تحولات بیتوجه باشیم. اصلاحطلبان اگر بخواهند بمانند باید از نظر گفتار سیاسی، سازماندهی و خطمشیها خودشان را نوسازی و بازسازی کنند. بدون نوسازی و بازسازی نمیتوان پروژه اصلاح ساختاری را پیش برد و وظیفه ملی که بر عهده ماست را بهخوبی انجام دهیم».
شکوریراد: اصلاح اصلاحات هم میخواهد اصلاحات را نو کند
علی شکوریراد هم با ذکر خاطرهای از روزهای دانشجوییاش گفت: «سال 58 یک روز گفتند شهید بهشتی با دانشجویان چپ مناظره دارند. این دانشجویان شعارهای تندی هم علیه شهید بهشتی و دیگران میدادند ولی شهید بهشتی خم به ابرو نیاورد و پذیرفته بود که با دانشجویان در مورد مباحث آنها صحبت کند. از آن زمان که به دانشجو فرصت داده میشد کنار یکی از افراد برجسته انقلاب بنشیند تا امروز که میبینیم چقدر دانشجو و دانشگاه تحقیر شده، نمونه چیزی است که بر سر مردم آمده است».
او با تأکید بر اینکه ما با شرایط بسیار سختی روبهرو هستیم، افزود: «اصلاحات به این دلیل شکل گرفت که مردم دیدند آرمانهای انقلاب کمرنگ شده و برنامه اصلاحات در سال 76 هویت پیدا کرد که در حقیقت بازگشت به آرمان انقلاب است. تفاوت اصلاحطلبان با کسانی که مقابل آنها هستند، برمیگردد به اینکه مردم بر اساس مانیفستی که امام در نوفللوشاتو شرح داد، دیدند که بعد از پیروزی انقلاب و استقرار نظام آن مانیفست به فراموشی سپرده شد و بهخصوص پس از رحلت امام حس کردند این چیزی نیست که بر اساس آن انقلاب شد و اصلاحات شکل گرفت».
شکوری راد درخصوص «اصلاح اصلاحات» نیز گفت: «همانطورکه اصلاحات میخواست انقلاب را نو کند، اصلاح اصلاحات هم میخواهد اصلاحات را نو کند. ما تفاوت گفتمانی نخواهیم داشت. زمانه عوض شده، مردم عوض شدهاند و مطالبات آنها تغییر کرده و طبیعتا باید تحلیل جدیدی از این اصلاحات ارائه کنیم. اصلاحات به چالش کشیده شده چون به اهدافش نرسیده و باید آن را بازبینی کنیم که چه کاری باید صورت بگیرد. اصلاحات درخشانترین عملکرد اقتصادی پس از انقلاب را داشته بهطوریکه در این دوره سند چشمانداز 20ساله نوشته شد. آنموقع فکر میکردند که اگر رشد 8 درصد ادامه پیدا کند، در سال 1404 به آن چشمانداز میرسیم. اما در طول دوره احمدینژاد با آنهمه منابع وسیع به اینجا رسیدیم که نهتنها چشمانداز 20ساله بلکه برنامه پنجساله توسعه را هم کنار گذاشتند».
در این نشست فرشاد مؤمنی نیز حضور داشت.
منبع: شرق