۱۳۹۹/۱۰/۲۱ - ۲۱ : ۳۰
مقصر قاچاق «دیدن این فیلم جرم است» کیست؟
مقصر قاچاق «دیدن این فیلم جرم است» کیست؟
20 دی ماه اطلاعیهای از سوی دستاندرکاران فیلم «دیدن این فیلم جرم نیست» منتشر شد و صاحبان اثر مدعی شدند که نسخه قاچاق فیلم همان نسخه بازبینی جشنواره جهانی فیلم فجر است.
اما در همین رابطه روابط عمومی جشنواره جهانی فیلم فجر، توضیحاتی را برای روشن شدن این مساله منتشر کرد.
در این متن آمده است: متاسفانه صاحبان فیلم دیدن این فیلم جرم نیست فراموش کردهاند که نسخه فیزیکی بازبینی را تحویل دفتر جشنواره جهانی ندادهاند و با اعزام نماینده مورد اطمینان خود، نسخه بازبینی را توسط ایشان به دبیرخانه جشنواره جهانی فرستاده و پس از بازبینی در حضور آن نماینده، نسخه را تحویل گرفتهاند. از این رو هیچ نمونه ای از فیلم مزبور در دفتر جشنواره موجود نبوده که چنین اتفاقی از این طریق افتاده باشد.
در چند ماه اخیر، صاحبان فیلم دیدن این فیلم جرم نیست و در پی آن، معدودی از رسانهها، بدون ارائه مدارک مستدل و حتی کوچکترین پیگیری درخصوص نحوه قاچاق این فیلم، به صرف وجود کپشنی با عنوان بازبینی جشنواره جهانی فیلم فجر در زیر نسخه موجود در فضای مجازی، شبهاتی را درباره جشنواره جهانی مطرح کردهاند.
بدیهی است حتی به فرض تحویل نسخه به جشنواره، کلیه نسخ بازبینی فیزیکی تحویل شده به دبیرخانه فیلم های ایرانی جشنواره، در صورت عدم مراجعه صاحب اثر برای دریافت نسخه تا تاریخ معین، به روال معمول بینالمللی، امحاء می شوند.
لازم به تاکید است که در سالهای اخیر صدها فیلم مهم ایرانی و خارجی به ویژه آثاری که پیش از این در هیچ رویدادی به نمایش درنیامده اند، در اختیار دبیرخانه جشنواره جهانی فیلم فجر قرار گرفتهاند و حتی یک مورد مشابه ادعای دستاندرکاران این فیلم، پیش نیامدهاست.
بهرغم آنکه جشنواره جهانی فیلم فجر، در مقام پایگاهی مطمئن برای دریافت محصولات سینمایی از تمام نقاط جهان، کوچکترین تردیدی ندارد که نسخه فیزیکی فیلم مورد نظر تنها در اختیار صاحبان اثر بوده و به دفتر جشنواره تحویل نشده است، پیگیریها و مکاتباتی را با پلتفرمهای خارجی که فیلم را منتشر کردهاند، آغاز کرده تا نسبت به شناسایی مجرای این عمل غیرقانونی اطمینان حاصل کند. شگفت آن که به نظر میرسد صاحبان اثر تاکنون هیچ اقدامی در این زمینه انجام ندادهاند.
امیر آقایی، لیندا کیانی، حسین پاکدل، حمیدرضا پگاه، محمود پاک نیت، احسان امانی و مهدی زمینپرداز، بازیگران این فیلم سینمایی هستند.
دیدن این فیلم جرم نیست یکی از آثار سیاسی دهه 90 سینمای ایران است که پس از نمایش در جشنواره فیلم فجر سی و هفتم با واکنشهای گسترده و متفاوتی روبرو شده و سپس به مدت یک سال به محاق توقیف رفت.
این فیلم از چهارشنبه هفته گذشته 17 دی ماه در سینماهای اکران شده است که تقریبا بعد از سه روز نمایش نسخه قاچاق آن در شبکههای مجازی منتشر شد.
دیدن این فیلم جرم نیست به کارگردانی و نویسندگی رضا زهتابچیان و تهیه کنندگی محمدرضا شفاه در مرکز سازمان سینمایی سوره حوزه هنری تولید شده است.
در خلاصه داستان این فیلم آمده است: فقط یک فیلم پنج دقیقهای میخواستم تا بعدا بتونم از زنم و دخترم دفاع کنم، ولی امونم ندادند... صدای آژیراشون داره نزدیکتر میشه... الان مثل مور و ملخ میریزن اینجا...
منبع: ایرنا