۱۳۹۹/۱۱/۱۳ - ۱ : ۱۰

دلجویی به سبک فتاح از کیهان

دلجویی به سبک فتاح از کیهان

در انتقاد به احمدی‌نژاد، خساست به خرج می‌دهد، یک کلمه علیه قالیباف نمی‌نویسد، وارد ماجرای کاندیدای نظامی هم اگر می‌شود با گرویی‌های لازم، در حمله به اصلاحاتی‌ها آن‌چنان از خود بی‌خود می‌شود که گویی به خصم کافرکیش می‌تازد و با آن چنان لذتی رسانه‌های اصلاح‌طلب را زنجیره‌ای و اجاره‌ای و وابسته می‌خواند که گویی این روزنامه‌ها تماما در خاک سعودی چاپ می‌شوند... این‌ها بخش‌هایی از چندگانه سوزی‌های حسین شریعتمداری در کیهان است. قدیم ها«چرتکه» بود حالا ماشین حساب‌های الکترونیکی! با یک حساب و کتاب ساده، نوشته بودند:«دلجویی فتاح از کیهان و حاج‌حسین، 576 میلیون تومان آب خورده است!» حال اگر آن عدد و رقم درست بوده باشد باید پرسید یک نیم صفحه ی نخست دلنشین در وصف پرویز فتاح که چندسالی است در مظان کاندیداتوری ریاست جمهوری است و تابستان همین امسال با حمله به این و آن از جمله حدادعادل کوشیده بود در نقش یک افشاگر جسور ظاهر شود اما خیلی زود مجبور به چند رقم عذرخواهی شد، دقیقا چقدر آب خواهد خورد؟

 افشاگری فتاح و مواضع مختلف رسانه ها
تابستان 99 یا دقیق‌تر بگوییم مرداد 99؛ اظهارات پرویز فتاح با محوریت اموال، دارایی‌ها و املاک بنیاد مستضعفان ولوله‌ای به پا کرد(!) اگرچه چندین و چند روز از پخش اظهارات جنجالی پرویز فتاح، رئیس بنیاد مستضعفان جمهوری اسلامی از تلویزیون ایران و ادعاهای او درباره برخی چهره‌های مطرح سیاسی چون روسای سابق جمهوری و مجمع تشخیص مصلحت نظام و حتی نهادهای نظامی چون سپاه و ارتش درباره تملک بعضی ساختمان‌ها و زمین‌های شهر تهران، اما باز هم واکنش‌ها نسبت به این اظهارات ادامه داشت تا اینکه چهارشنبه 22 مردادماه، حسین شریعتمداری مدیرمسئول روزنامه کیهان، در یادداشتی، مواضع تند و انتقادی در واکنش به سخنان جنجالی پرویز فتاح اتخاذ کرد. شریعتمداری در آن یادداشت نسبتا طولانی حملات شدیدی را متوجه پرویز فتاح می‌کند و با یادآوری خاطره‌ای رئیس بنیاد مستضعفان جمهوری اسلامی را با حشمت‌الله طبرزدی، از مخالفان جمهوری اسلامی، مقایسه می‌کند و می‌نویسد که سال‌های گذشته وقتی طبرزدی یادداشتی برای انتشار به حسین شریعتمداری داده بود خطاب به وی گفته بوده است: «یادداشت شما با آنچه دشمنان بیرونی علیه آقای ‌هاشمی می‌نویسند و می‌گویند تفاوتی ندارد. به همین جهت حاضر نیستیم با چاپ نشریه‌تان در دروغ‌بافی و تهمت‌پراکنی شما علیه ایشان سهیم باشیم.» پس از این خاطره شریعتمداری درباره فتاح می‌نویسد:«آنچه تاسف‌آور و سوال‌برانگیز است اینکه بسیاری از اظهارات ایشان واقعیت نداشت و برخی دیگر نیز وارونه مطرح شده بود و تاسف‌آور‌تر آنکه جناب فتاح نمی‌توانست از غیر واقعی بودن آنچه مطرح کرده بود بی‌خبر باشد و دقیقاً همین نکته است که اظهارات ایشان در برنامه نگاه یک را غیرقابل توجیه می‌کند.» او در جایی در یادداشت خود خطاب به پرویز فتاح می‌نویسد: « برادر عزیز به فرض که ادعای جنابعالی صحت داشته باشد -که ندارد- آیا اگر فلان ملک بنیاد در اختیار فلان بخش ارتش و سپاه قرار گرفته باشد سوءاستفاده شخصی شده است؟ و یا گناهی بزرگ و خطایی نابخشودنی رخ داده است؟ که در صفحه تلویزیون ظاهر می‌شوید و آنها را چنان به باد انتقاد می‌گیرید که گویی ارتش و سپاه دشمن هستند؟» شریعتمداری در سرمقاله روزنامه کیهان درباره سخنان فتاح درخصوص حداد عادل هم نوشته است که «اظهارات جناب فتاح درخصوص ملک واگذار شده به آقای حداد عادل نیز مخدوش است و با واقعیت فاصله دارد.» مواضع روزنامه کیهان و حسین شریعتمداری اما فاصله زیادی با مواضع روزنامه اطلاعات داشت که در یادداشتی به‌قلم، فتح‌الله آملی، نوشته بود: «رئیس بنیاد مستضعفان در تلویزیون از عزم این بنیاد برای بازپس‌گیری اموالی گفت که دست این و آن و این ارگان و آن نهاد و فلان شخص و بهمان مقام‌اند.» این یادداشت می‌خواست چنین نشان دهد که حرف‌های رئیس بنیاد مستضعفان، «انصافا جناحی نبوده و چه خوب که پای سپاه و ارتش هم وسط کشیده شد.» در همان یادداشت می‌خوانیم: «فتاح از جمله حرف‌های خوبی که زد یکی هم این بود که لازم نیست دفتر همه مسئولان نظام و شرکت‌های دولتی، بالای شهر باشد و حتماً هم دفترشان را چنان وسیع بگیرند که بتوان یک وزارت را در آن مستقر کرد.» اگرچه حدادعادل یکی از اصلی‌ترین مخاطبان این افشاگری و انتقادات تند، چندین و چند روز سکوت کرد اما در نهایت او نیز پاسخ‌هایی داد که علاوه بر این که پرویز فتاح را به عذرخواهی وادار کرد، کیهان را نیز با خود همراه و مجاب برای حمله به حداد عادل کرد!


 دلجویی 576 میلیون تومانی؟!
روزنامه آرمان در گزارشی از آگهی576میلیون تومانی بنیاد مستضعفان به این روزنامه خبر داده می‌نویسد: شماره روز دوشنبه سوم شهریور کیهان (صفحه 5 تا 12) به انتشار آگهی مزایده املاک بنیاد مستضعفان اختصاص یافته بود! بر اساس تعرفه‌های آگهی کیهان نرخ آگهی نیم‌صفحه چهار رنگ برابر با 36میلیون است که بر همین اساس، نرخ همین آگهی در قطع تمام صفحه احتمالا 72میلیون می‌شود. اگر این رقم ضرب در 8 صفحه میانی روزنامه کیهان شود مبلغی برابر 576میلیون می‌شود که رقم کمی نیست. روزنامه آرمان در ادامه گزارش خود مدعی شده بود: «این تصمیم فتاح برای دلجویی از کیهان اتخاذ شده است. »
شاید در این بخش فتاح دو هدف را دنبال می‌کرد که هدف الف، جلب آرای حامیان دلواپسانی در انتخابات است که ارگان را همفکر خود می‌دانند و هدف ب هم شاید تبدیل کیهان به عنوان ارگان انتخاباتی فتاح باشد. اما موضوع دومی که در انتشار 8 صفحه آگهی تمام‌صفحه بنیاد مستضعفان به کیهان می‌توان مطرح کرد، تصمیم برای جلب توجه اصولگرایانی با طرز فکر فتاح و همچنین مدیران اصولگرای حاضر در بخش‌های مختلف است تا ضمن درآمدزایی برای این روزنامه، اعتماد ازدست‌رفته اصولگرایان میانه‌رو به کیهان را بازگرداند. سومین هدف هم می‌تواند دستور سران جریان اصولگرایی به فتاح و شریعتمداری برای بهبود روابط باشد چرا که تداوم اختلافات همیشگی میان اصولگرایان سبب شکست انتخاباتی آنها می‌شود؛ بنابراین پربیراه نیست اگر ادعا شود دستور صلح از بالا آمده است! این گمانه زنی در حالی مطرح شد که حسین شریعتمداری در یادداشت دو روز بعد خود یعنی 5شهریور، در یک چرخش عجیب از سمت فتاح به سمت حدادعادل در گزارش خودش نوشت: حضرت آقا، رهبر، مراد و مقتدای مسلمانان جهان و صد‌ها میلیون از آزادگان و سایر ادیان و مذاهب و یا مکاتب دیگر هستند. و به قول آن برادر پاسدار، راضی نیستند کسانی از سهم آنها برای مسائلی که به آنها ربطی ندارد هزینه کنند.
اشاره شریعتمداری به آن بخش از اظهارات غلامعلی حداد عادل است که گفته بود:«ساخت مدرسه فرهنگ و کسب زمین از بنیاد با اجازه و توصیه صورت گرفته است.» شریعتمداری در روزنامه کیهان در حالی از غلامعلی حدادعادل انتقاد کرد که پیش از این درباره اظهارات فتاح نوشته بود: «اظهارات آقای فتاح در برنامه تلویزیونی نگاه یک، بلافاصله با استقبال گسترده ‌رسانه‌های دشمن و سایت‌های ضد‌انقلاب رو‌به‌رو شد. اگر ایشان در سخنان خود به واقعیاتی هرچند تلخ اشاره کرده بودند، تنها ‌جرمشان این بود که چرا به‌عنوان یک مسئول نظام، سفره دل خود را در میدان دید دشمنان تابلودار اسلام و انقلاب گشوده‌اند! که ‌هرچند اقدامی ناپسند بود، ولی فقط از ناپختگی ایشان حکایت می‌کرد. اما، آنچه تاسف‌آور و سوال‌برانگیز است اینکه بسیاری از ‌اظهارات ایشان واقعیت نداشت و برخی دیگر نیز وارونه مطرح شده بود و تاسف‌آور‌تر آنکه جناب فتاح نمی‌توانست از غیرواقعی ‌بودن آنچه مطرح کرده بود بی‌خبر باشد! و دقیقا همین نکته است که اظهارات ایشان در برنامه نگاه یک را غیرقابل توجیه می‌کند! ‌بعد از گفت‌وگوی یادشده آقای فتاح، مراکز و مسئولانی که مخاطب ایشان بودند، با صدور بیانیه‌ها و جوابیه‌های مستند به ‌ادعا‌های ایشان پاسخ گفتند، ولی جناب فتاح تاکنون هیچ پاسخی برای ادعا‌های خود نداشته‌اند! اگرچه واقعیت امور بدون پاسخ ایشان ‌نیز به آسانی قابل کشف و درک است.»
این چرخش به سمت فتاح در حالی در کیهان و البته ذهنیت حسین شریعتمداری، رخ می‌دهد که مخاطبان این روزنامه هم در بخش «کیهان و خوانندگان» تحت تاثیر مدیریت روزنامه قرار می‌گیرند. به طور مثال یکی از مخاطبان کیهان در همین رابطه می‌نویسد: «کاش سایر مسئولین و دولتمردان هم از آقای فتاح رئیس محترم بنیاد مستضعفان یاد می‌گرفتند که وقتی متوجه اظهارات نسنجیده خود می‌شوند در خلوت با خدای خویش آبروی خود را بر کف دست گرفته و از کسانی که موجب تضییع حق آنان شده‌اند عذرخواهی و طلب حلالیت کنند.»


 از نظر کیهان برخی اصولگرایان، اصولگراتر هستند؟!
چرخش‌های اینچنینی از کیهان و شریعتمداری اگرچه «شاید» چندان به آگهی و تبلیغات ارتباطی نمی‌تواند داشته باشد اما در نیم صفحه ی نخست روزنامه ی کیهان مورخ شنبه 11 بهمن، از یک سو بخش‌های مهمی از این نیم صفحه به بنیاد مستضعفان و پرویز فتاح اختصاص می‌یابد و بخش مهم‌تری به بازدیدهای میدانی اما گیج و مبهم سردار قالیباف و یک تیتر نیز علیه دولت و گشایش‌های برجامی که اگر اندکی هوش سیاسی ـ انتخاباتی داشته باشیم قطعاً تایید خواهیم کرد که کیهان به اصطلاح «تیر در تاریکی» رها نکرده و دانسته وارد بازی انتخاباتی بخشی از اصولگرایان می‌شود آن هم به این استدلال که در بین خودِ اصولگرایان این مسئله همچنان مورد قبول است که از نظر کیهان و شریعتمداری یا به تعبیر عده ای، کیهانِ شریعتمداری؛ برخی اصولگرایان، اصولگراتر هستند!

 

منبع: آفتاب یزد